27 Ocak 2012 Cuma

Garip ama gerçek

1560 yılında,fransız Jean Nicot tütünü şifa verici bir bitki olarak fransaya getirdi.Tütün Fransadan Almanyaya oradan da bütün dünyaya dağıldı.

- Jean Nicot'un ününden dolayı sigaradaki bağımlılık yapan zehire nikotin adı verildi.
Devamını oku..

Eskiden insanlar nasıl haberleşirdi?

Haberleşme aygıtları icat edilmeden önce insanlar birbirleriyle haberleşmek için davullar, duman, ateş, büyük borular, kilise çanları ve aynalar kullanıyorlarmış.

• İlk haberleşme aygıtlarından biri olan Semafor’da, kollar her harf için farklı bir şekle sokulurdu.Semafor kuleleri karşılıklı tepeler üzerine kurulur, mesajı alan kule, bir sonraki kuleye bu mesajı harf harf iletirdi. Mesajlar bu yolla atlı bir haberciyle gönderilmesine kıyasla 90 kat daha hızlı iletilebiliyordu.

• Başka bir haberleşme aygıtı da kapaklı telgraftır.Panonun üzerindeki kapaklar açılıp kapatı larak haberleşme sağlanı yordu.

Devamını oku..

Patlamış mısırlar nasıl patlıyor?

Patlamış mısırın hikayesi beş bin yıl evveline, Amerika kıtasına kadar uzanıyor. Amerika yerlileri gıda için kullanılacak mısır ile içi daha sulu olan patlayabilir mısırların arasındaki farkı biliyorlardı.

Kolomb kıtaya ayak bastığında yerlilerin mısır kültürünü gördü, ama asıl ilgi 1510'lu yıllarda Güney Amerika'da terör estiren Hernanda Cortes'in Aztek'lerin dini ayinlerde ipe dizilmiş patlamış mısırları yediklerini görmesi ile başladı. Üstelik yerliler mısırı bir çeşit şişe geçirerek, tekrar tekrar ısıtarak veya kızgın kuma gömerek değişik şekillerde patlatarak yiyorlardı.

Devamını oku..

Niçin gıdıklanıyoruz?


Gıdıklanmak rahatsız edici olduğu kadar eğlendiricidir de. Başkaları tarafından, hatta bazen dokunulmadan gıdıklanırız, ama kendi kendimizi gıdıklayamayız. Bazıları gıdıklanmaya karşı çok hassasken bazıları etkilenmez bile.



Devamını oku..

Hayvanlar neden kış uykusuna yatarlar?

Kış mevsimi yaklaştıkça, hava soğur, günler kısalır, yapraklar renk değiştirir ve yere düşerler, kar toprağın üzerini kaplar. İnsanlar sıcak alışveriş merkezlerinde ihtiyaçlarını alıp, sıcak arabalarında, sıcak evlerine gelirler. Üzerlerine kazaklar, hırkalar giyerler. İyi de, tabiatta doğal ortamda yaşayan hayvanlar kışı nasıl geçirir, hiç düşündünüz mü?
Bir kısmı daha ılıman yerlere göçerler. Bu konuda kuşlar ve balıklar avantajlıdır. Bazıları kendilerini kışa adapte ederler, daha kalın yeni tüyler çıkarırlar.
Devamını oku..

Türk Olmanın 76 Belirtisi :)


1...Kagit mendili kumas mendil gibi günlerce burusuk sekilde cebinde tasir.
2...Rüzgarli havalarda küller uçmasin diye küllüge su koyar.
3...Serçe parmagini kulagina sokup iyice sallayarak karistirir.
4...Ancak bir Türk gazete bulmacasini hep baskalarina sora sora çözebilme becerisini gösterip , kendisi çözdü diye sevindirik olabilir.
5 ...Sakal trasi olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kagitlar yapistirir..
6...Evdeki yaslilar da kullanabilsin diye tv kumandasi , telefon gibi aletlerin üzerindeki tuslarin Türkçesini tercüme edip yapistirir. (on-aç; off-kapa ; redial-tekrar ara ; volume-ses vb)
7...Çayi sogumasin diye çay tabaginin içine sicak su koyarak sogumasini önler.
8...Soba borusu aktiginda yogurt kaplarini telle soba borusuna baglar.
9...Nezle olunca tuvalet kagidini uzun bir serit yaparak kullanir.
10..Dis firçasiyla disini firçalamayip da saçini boyamak için kullanan birini görürseniz , o saçini seven bakimli bir Türk'tür.
Devamını oku..

Sınav Sorularına İlginç Cevaplar

Yukarıdaki şiirin ölçüsü nedir?
Cevap: Yaklaşık dokuz santimetredir.(lise 1)

Kimlere zekat verilmez?
Cevap: Şeytana.(ilkokul 5)

Demokrasilerde kuvvetler ayrılığı kaça ayrılır?
Cevap : Üçe; kara, deniz, hava kuvvetleri.(orta 3)

Mondros'u açıklayınız?
Cevap: Mondros kimdir bilmiyom (Orhan/8)

İneğin midesi kaç bölümdür?
Cevap: İki oda bir salon bir mutfak (ortaokul 1)

Servet-i Fünun edebiyatı hangi edebi akımlardan etkilenmiştir?
Cevap: Elektrik akımından (Yasar/lise 3)

Devamını oku..

Güldüren yorumlar :)

  • Can sıkıntısına birebir :)

Devamını oku..

Mitridat Restaurant'da Parti...

Devamını oku..